Eurodedag 2018 "Thuis in Europa!"

Eurode organiseert op zondag 2 september a.s. tussen 12.00-16.00 uur haar tweejaarlijkse Eurodedag. De dag vindt plaats in de Eurode-driehoek, die bestaat uit Abdij Rolduc, de Baalsbrugger Molen en Burcht Rode. Het thema is dit jaar 'Thuis in Europa'. Daarom is het Eurode Business Center, hét symbool van de jarenlange samenwerking tussen Herzogenrath en Kerkrade, ook geopend.
 
Deskundige vrijwilligers vertellen bij de Baalsbruggermolen en Abdij Rolduc boeiende verhalen uit lang vervlogen tijden en tonen mooie ambachten als bier en wijn maken. Op alle locaties zijn er diverse kinderattracties, zoals springkussens, bungeejumpen en workshops: kinderen kunnen onder andere knutselen rond het thema 'grenzeloos ontmoeten', meedoen aan een honkbalworkshop en de molenaar helpen. Natuurlijk kunnen ze ook op de foto met een echte ridder!
 
In het EBC worden diverse presentaties gegeven over werken over de grens. Volwassenen kunnen zich er opgeven voor het kunstproject 'Eurode Social Sofa'. De DNG geeft diverse lezingen over de geschiedenis van de relatie tussen Duitsland en Nederland. Er is ook gedacht aan mensen die minder goed ter been zijn: tussen de locaties rijden er boemeltreinen.

Ga terug